Tejszínes – tonhalas tészta

2013 december 7. | Szerző: |

Nálunk az úgy van, hogy én imádom a halat, viszont ha M.-en múlna az összes hal természetes halált halna… Tehát akkor főzök illetve akkor eszem halat, amikor Ő nincs itthon (ugyanis még a szagát sem bírja). Az egyik kedvenc tonhalas receptem ez a tészta. Gyors is, egyszerű is és nagyon finom!

Ami kell hozzá:

2 doboz tonhalkonzerv

2 kis doboz főzőtejszín

1 csomag tészta (penne, spagetti – ízlés kérdése)

3-4 gerezd fokhagyma

1 doboz kukorica

1 citrom leve

só, fehérbors, szerecsendió

A tonhal olaján megpirítom a zúzott fokhagymát, majd beleöntöm a tonhalat, ezt is kicsit megpirítom, majd felöntöm a főzőtejszínnel. Sóval, fehérborssal, szerecsendióval (jó sokat elbír) ízesítem, majd pár percig főzöm, a végén beleborítom a kukoricát, hagyom, hogy egyet rottyanjon, majd elzárom a tűzhelyet. Ezalatt az idő alatt kifőzőm a tésztát, leszűröm, majd nyakon öntöm a tonhalas szósszal. Egy kis citromlével meglocsolom, edami vagy gouda sajttal megszórom és kész is! Kb. 20 perc az egész, nagyon laktató és tényleg nagyon finom!

halas_teszta

(A kép csak illusztráció!)

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Legutóbbi hozzászólások

    Archívum

    Kategória

    Blogkövetés

    Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

    Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

    Üzenj a blogger(ek)nek!

    Üzenj a kazánháznak!

    Blog RSS

    Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!