Tejszínes – tonhalas tészta
2013 december 7. | Szerző: Vadóc |
Nálunk az úgy van, hogy én imádom a halat, viszont ha M.-en múlna az összes hal természetes halált halna… Tehát akkor főzök illetve akkor eszem halat, amikor Ő nincs itthon (ugyanis még a szagát sem bírja). Az egyik kedvenc tonhalas receptem ez a tészta. Gyors is, egyszerű is és nagyon finom!
Ami kell hozzá:
2 doboz tonhalkonzerv
2 kis doboz főzőtejszín
1 csomag tészta (penne, spagetti – ízlés kérdése)
3-4 gerezd fokhagyma
1 doboz kukorica
1 citrom leve
só, fehérbors, szerecsendió
A tonhal olaján megpirítom a zúzott fokhagymát, majd beleöntöm a tonhalat, ezt is kicsit megpirítom, majd felöntöm a főzőtejszínnel. Sóval, fehérborssal, szerecsendióval (jó sokat elbír) ízesítem, majd pár percig főzöm, a végén beleborítom a kukoricát, hagyom, hogy egyet rottyanjon, majd elzárom a tűzhelyet. Ezalatt az idő alatt kifőzőm a tésztát, leszűröm, majd nyakon öntöm a tonhalas szósszal. Egy kis citromlével meglocsolom, edami vagy gouda sajttal megszórom és kész is! Kb. 20 perc az egész, nagyon laktató és tényleg nagyon finom!
(A kép csak illusztráció!)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: