Nálunk az úgy van, hogy én imádom a halat, viszont ha M.-en múlna az összes hal természetes halált halna… Tehát akkor főzök illetve akkor eszem halat, amikor Ő nincs itthon (ugyanis még a szagát sem bírja). Az egyik kedvenc tonhalas receptem ez a tészta. Gyors is, egyszerű is és nagyon finom!
Ami kell hozzá:
2 doboz tonhalkonzerv
2 kis doboz főzőtejszín
1 csomag tészta (penne, spagetti – ízlés kérdése)
3-4 gerezd fokhagyma
1 doboz kukorica
1 citrom leve
só, fehérbors, szerecsendió
A tonhal olaján megpirítom a zúzott fokhagymát, majd beleöntöm a tonhalat, ezt is kicsit megpirítom, majd felöntöm a főzőtejszínnel. Sóval, fehérborssal, szerecsendióval (jó sokat elbír) ízesítem, majd pár percig főzöm, a végén beleborítom a kukoricát, hagyom, hogy egyet rottyanjon, majd elzárom a tűzhelyet. Ezalatt az idő alatt kifőzőm a tésztát, leszűröm, majd nyakon öntöm a tonhalas szósszal. Egy kis citromlével meglocsolom, edami vagy gouda sajttal megszórom és kész is! Kb. 20 perc az egész, nagyon laktató és tényleg nagyon finom!
(A kép csak illusztráció!)